Konferanse

Infoteamdagene 2024

23. og 24. april gikk Infoteamdagene 2024 av stabelen på Clarion Hotel & Congress Oslo Airport.
Overordnet tema for årets konferanse var «Veien videre», og inkluderte foredrag om alt fra kunstig intelligens, bærekraft, Workflows og Hompages til core M3/LN og Infor OS. De fleste presentasjoner fra Infoteamdagene 23. – 24. april er nå tilgjengelige. Last ned og del med dine kollegaer.

 

Dato: 23. – 24.04.2024

Tid: 09:00 – 18:00

Event typ: Konferens

Event plats: Clarion Hotell & Kongress, Oslo Lufthavn

OM KONFERANSEN

Infoteams leder Ståle Solheim ønsket en fullstappet sal velkommen til to dager fylt med spennende foredrag, nettverksbygging og hyggelig samvær.

– Det er gledelig at 170 Infor-kunder fra 44 bedrifter er til stede på konferansen – litt flere enn i fjor. I tillegg er 85 representanter fra 19 leverandørbedrifter på plass. Vi har jobbet bevisst med å få til en god balanse mellom kunder og leverandører, og det har vi klart sa han.

Blant nye deltakere på konferansen var både Eurosko Norge, Hennig-Olsen Is, Joh. Johannson Kaffe og Pixii.
– Velkommen til dem og til våre gullmedlemmer som har bidratt litt mer enn andre både finansielt, men også på programsiden, sa Solheim til applaus fra salen.

Spesialisthjørnet ble videreført fra tidligere år, hvor konferansens påmeldte enten kunne bestille tid på forhånd, eller stikke innom en av standene i pausene for mer informasjon om: AI og maskinlæring, Integrations & extensions. Workflow og Homepages, Core M3 eller LN.

– I fjor hadde vi for første gang et eget LN-spor på konferansen, og også der har vi flere nye medlemmer i år, sa Solheim.

I 2023 hadde Infoteam nesten 1100 deltakere på ulike arrangementer.
– Infoteamdagene er vårt største arrangement, men vi har også flere workshoper og webinarer gjennom året. Grunnen til at vi er samlet her er for å lære av hverandre, oppleve nye ting og få erfaring og kunnskap vi ikke ville fått ellers, sa Solheim.

Overordnet tema for årets konferanse vil være «Veien videre». Dette inkluderer selvfølgelig begreper som AI, bærekraft, App’er, workflows, hompages og ikke minst core M3/LN er relevant under temaet. Infor OS er selvfølgelig svært sentralt. Vi jobber med å finne foredrag og temaer i samarbeid med våre leverandørmedlemmer og har full fokus på å finne relavante og matnyttige foredrag som inkluderer dere som brukere. Vi vil alle gjerne høre deres historier og erfaringer. 

————————————————-

Vi jobber med det detaljene og innholdet i programmet som oppdateres fortløpende. Men du kan regne med å møte:

 • Yngvar Ugland. Forbrukerteknolog  og leder DNB New TechLab. 
 • M3 Update & Roadmap. Ole Rasmussen, VP Product Management M3, Infor
 • LN Update & Roadmap. Marco Hogenraad, VP Product Management LN, Infor
 • Marit Strømøy. Multitalent og verdens eneste kvinnelige sjåfør i båtsportens raskeste
  klasse, Formel 1. 
 • Jon Gerhard Reichelt har vært nysgjerrig på mennesker hele sitt liv. Det har medført en karriere som lege og psykiater – i helsevesenet og Forsvaret.

 

Når vi nærmer oss gjennomføring, får alle deltagere tilgang til vår oppdaterte Infoteamapp. Den inneholder bl.a. program, deltagerliste, informasjon om utstillere og foredragsholdere på ITD2024 samt mulighet for chat. Vi tenker at det på denne måten blir enklere å søke opp og finne andre deltagere, utstillere eller foredragsholdere som du ønsker å få kontakt med.

 

Påmeldingsfrist: 5. april 2024

Spesialisthjørnet - ITD 2024

Tanke og formål med spesialisthjørnet er at dere deltagere kan ta med problemstillinger innenfor et spesielt område for å diskutere og evt. løse, sammen med en av våre spesialister.

KART

LOKALE

Klikk for større kart og mer informasjon

PROGRAM

Klikk på bilde under for å se progammet

InfoTeamdagene-2024-program

PROGRAM 23. april

08:30 - 12:30
08:30 - 09:00
09:00 - 09:20
09:20 - 10:00
10:00 - 10:30
10:30 - 10:40
10:40 - 11:30
11:30 - 12:30

Registering

Velkommen v/Infoteams styreleder

Plenum/Multiarena

Vi har aldri visst så mye som vi vet idag, om hvor lite vi vet om i morgen.

Verden er i endring, men de største endringene har ennå ikke skjedd. Det gjelder for alle bransjer, også bank og ERP. I dette innlegget snakker Yngvar om hvordan DNB innretter innovasjon og teknologianvendelse for å forbli konkurransedyktig både på kort, mellom lang og lang sikt, med kunstig intelligens som gjennomgående eksempel.

Yngvar Ugland, Forbrukerteknolog og leder DNB NewTechLab

Plenum/Multiarena

Infor i Norge.

Erlend Skaar-Olsen, Infor

Plenum/Multiarena

Benstrekk

Infor M3 Roadmap v/Ole Rasmussen, Infor

Plenum/Multiarena

Infor LN Roadmap v/Marco Hogenraad, Infor

Terminal 4

Lunsj

12:30 - 13:25
12:30 - 13:15
12:30 - 13:15
12:30 - 13:15
12:30 - 13:15
12:30 - 13:15
13:15 - 13:25

Nefab Group AB sin globale utrulling av M3 Cloud.

Utrulling i 50+ selskaper i mer enn 30 land på kort tid – hvordan lykkes man med det?
Når et gammelt AX-system må byttes ut og tidsplanen blir viktigst av alt. Hvordan planlegger man et så omfattende prosjekt? Nefab Group AB forteller om sine forberedelser, planlegging og gjennomføring av et intensivt M3 Cloud utrullingsprosjekt i 30-talls land. Det meste av arbeidet i prosjektet håndteres av Nefab sitt kjerneteam sammen med parallelle utrullingslag. Migrering er et område der man har søkt hjelp fra Columbus og sammen bygget opp en effektiv migreringsprosess.
Kom og bli med på Nefab sin spennende reise inn i M3 Cloud!
 
Johannes Wikberg, Group Business Application Manager, Nefab Group AB
Pernilla Janlert, Sales Manager – SMGT M3, Columbus

Sted: Terminal 1

Gode tips for gjennomføring av vellykket ERP prosjekt.

Europris er en landsdekkende butikkjede innenfor segmentet bredt vareutvalg. Kjeden består av 282 fysiske butikker, nettbutikk, logsitikksenter og hovedkontor. Europris skal være førstevalget for alle som ønsker å handle enkelt, smart og billig, og selger alt fra dagligvareprodukter til kjøkkenutstyr og hagemøbler. Det er mange ulike roller og spesialister i selskapet, som alle jobber for at kunden skal få mer til overs. Vi hører generelt om prosjektgjennomføringen av ERP-prosjekter og hva man bør tenke på ved slike endringer.

Sindre Haraldsen, Europris og Hege Myklebust, Vince AS

Terminal 2

M3 Finance & Localization – Siste nytt

Finn ut om de siste nyhetene og få en oppdatering av produktveikartet for M3 Finance and Localization. Sesjonen vil også gi en oversikt over hvordan vi har tenkt å gjøre for å ta i bruk Experience Designer for M3 Financials og hvordan dette vil være til nytte for brukerne. 

Lars Bremer, Infor

Terminal 3

Infor LN
Marco Hoogenraad, Infor

Terminal 4

 

Experience Designer and M3 UX

Torbjörn Karlsson, Infor Product Development 
Magnus Tallqvist, Infor Product Development

Terminal 5

Pause

13:25 - 14:40
13:25 - 14:10
13:25 - 14:10
13:25 - 14:10
13:25 - 14:10
13:25 - 14:10
14:10 - 14:40

Konkrete eksempler og muligheter med Ad-Hoc rapporteringsverktøy i standard M3.

Vi får se og høre om rapporter og datauttrekk fra M3 direkte til Excel eller til forhåndsdefinerte Excel-maler samt opprettelse av egne dokumenter og printfiler i M3 med bruk av Ad-Hoc og IDM.
Vi ser også på eksempler med faresymboler og/eller allergenmerking på produkt og hvordan dette kan brukes.
Sander Bernhard Olsen og Henrik Karlsen, ERPkonsult

Sted: Terminal 1

Application Management – to the Next Level (EN).

Columbus present their Care offerings and how they have taken the application service to the next level. Service offerings for both OnPrem and Cloud.

Morten Vinge-Maigaard, Columbus

Terminal 2

Hvordan skape konkurransefortrinn med effektiv og innovativ utnyttelse av dine ERP-data?

Vi viser vi hvordan du kan skape konkurransefortrinn ved å utnytte verdifulle data fra ERP-systemet i kombinasjon med composable forretningsapplikasjoner og lavkodeverktøy på en kostnadseffektiv måte. Dette gjør det mulig å teste ut nye konsepter og utvikle forretningsapplikasjoner raskere med en moderne tilnærming.

Vi tar utgangspunkt i aktuelle usescases fra M3.

Ove Konestabo, Sales Executive, Sales and Business Development, Embriq AS

Terminal 3

Sustainability, Infor LN

Wolfram Schmid, Infor

Terminal 4

 

Datalake, Data Fabric, Graphs, Pipelines. The details.

Per Melander, Infor Product Development 

Terminal 5

Kaffepause. 

Evt. spesialisthjørnet

14:40 - 15:45
14:40 - 15:25
14:40 - 15:25
14:40 - 15:25
14:40 - 15:25
14:40 - 15:25
15:25 - 15:45

En global reklamationsprocess i M3

Cycleurope behövde modernisera sin reklamationshantering som är kopplad till M3. Tillsammans med Fellowmind tog på man under en 4-veckors utvecklingsfas fram en applikation som betjänar både interna och externa användare. Applikationen kommer att användas av alla Cycleuropes regioner.

Kenneth Syvertsen, Cycleurope tillsammans med Nicklas Andersson, Fellowmind

Sted: Terminal 1

Optimering hos en Norgesmøllene ved hjelp av Optimity . En best of breed-løsning som er integrert med M3 for optimalisering av supply og demand.

Bård Arne Nergård, Norgesmøllene og Karl Magnil, Elvenite

Terminal 2

Brunvoll tok steget til Cloud

I november 2023 gikk Brunvoll live med Infor M3CloudSuite etter et kort, men intenst prosjekt på 6 måneder. Forberedelsene har pågått siden 2017 etter oppgradering til M3 13.4, så i 2023 skulle hovedsakelig integrasjoner og dokumenter legges om. Hovedgevinsten er både å unngå vedlikehold og drift av egne servere, med sikkerhetsrisikoene dette innebærer, samt å bli tvunget til å kjøre en standard løsning uten tilpasninger. Brunvoll gjennomførte prosjektet med sin egen prosjektmetodikk og intern prosjektledelse.

Sophie Bruckenberger, Brunvoll

Terminal 3

Erfaringer – implementering av LN i skyen.

Vi vår høre om hvilke erfaringer Mazeppa har gjort seg i forbindelse med den første implementeringen av LN i skyen her i Norge. Stikkord er implementering, integrasjoner og extensions.

Leif Slaaen, Løsningsarkitekt, Mazeppa

Terminal 4

 

Automation (incl. XtendM3)

Joakim Mattsson, Infor Product Development

Terminal 5

Kaffepause. 

Evt. spesialisthjørnet & utstillere

15:45 - 17:30
15:45 - 16:30
16:30 - 17:30

Sustainability Infor M3.

Lars Bremer og Håkan Strömbeck, Infor

Plenum/Multiarena

Om å våge å satse på drømmene sine, måloppnåelse og motivasjon.

Multitalent, sanger og verdens første og eneste kvinnelige vinner av Formel 1 holder musikalske foredrag om motivasjon.

Marit Strømøy

Plenum/Multiarena

18:30 - 19:30

Mingling og velkomstdrink i utstillerområdet.

19:30 --

Middag og underholdning ved:

Jon Ensor – Elegant, underholdende og uforglemmelig!
Komiker, magiker og mentalist.

https://www.jonensor.com/

PROGRAM 24. april

09:00 - 10:30
09:00 - 09:45
09:45 - 10:30

Det vil helst gå galt, men det er ikke sikkert det gjør noe.

Jon Reichelt har vært nysgjerrig på mennesker hele sitt liv. Det har medført en karriere som lege og psykiater – i helsevesenet og Forsvaret. Han deler av sin kunnskap og erfaring – på en svært forståelig måte.

Les mer

Pause

Kaffe, utsjekk, utstillere, spesialisthjørnet

10:30 - 11:45
10:30 - 11:15
10:30 - 11:15
10:30 - 11:15
10:30 - 11:15
10:30 - 11:15
11:15 - 11:45

SGDN lanserer ny logistikk- og salgsportal.

SGDN (Saint Gobain Distribution Norway) presenterer implementeringsprosjektet for ny logistikk- og salgsportal, implementert ved bruk av Neptune DXP plattform i Azure. Dette er utført i samarbeid med implementerings partner S5 Consulting. Løsningen med mobile applikasjoner som brukes både på desktop og Honeywell mobile devicer, erstatter dagens Merit Portal.
Løsningen er i dag integrert med M3 on-prem via Azure API management, men spiller også en nøkkelrolle i forberedelsene for overgangen til M3 Cloud Edition.

Martin Ekdahl, Saint-Gobain Distribution og Terje Pedersen, S5 Consulting

Terminal 1

Innovasjon i skyen ved hjelp av Infor Customer Innovation Board.

Vi hører om hvordan E. A. Smith planlegger å videreføre og utnytte sin M3 CloudSuite ved å bruke Infors Customer Innovation Board.
Vi får også en beskrivelse av konseptet Customer Innovation Board samt gjennomgang av noen eksempler og erfaringer.

Repr. fra E. A. Smith,  Dag Vidar Jensen. Infor

Getting the most from Robotic Process Automation (RPA)

This Tips & Tricks session focusses on how to identify and capitalise on opportunities to use RPA that will deliver real business value quickly. See how it’s integrated with InforOS, how it’s done, explore real use-cases and discover tangible benefits you can deliver.

Colin Strang, Fortude

Terminal 3

Prosjektledelse i skyen

Er det forskjell på prosjektledelse i en sky-prosjekt og et on-prem prosjekt?
Vi hører Christian Gierahn fortelle om sine erfaringer ved å gjennomføre en implementering av i skyen.

Christian Gierahn, prosjektleder, Mazeppa

 

Terminal 4

Infor OS AI introduction.

Vignesh Subraimanian, Infor Product Development 
Torbjörn Karlsson, Infor Product Development

Terminal 5

Pause

Kaffe, utsjekk, utstillere, spesialisthjørnet

11:45 - 12:30
11:45 - 12:30
11:45 - 12:30
11:45 - 12:30
11:45 - 12:30
11:45 - 12:30

Effektiv hantering av demoprodukter – Novacura Flow integrerad med M3s rentalmodul

Flokks salgsstyrke har et stort antall demoprodukter som kan lånes ut til kunder for evt. salg/kjøp. Flokk har ved hjelp av Novacura Flow og Infor M3 sin utleiemodul fått et effektivt verktøy for sine selgere hvor de kan administrere demoproduktene via sine vanlige mobile salgsverktøy. Løsningen gir selgerne mulighet til å opprette og administrere nye avtaler og få en fleksibel oversikt over både utlånte og tilgjengelige demoprodukter.

Representanter fra Flokk, M3CS og Novacura

Terminal 1

Gjør utfordrende databehandling til strategiske fordeler. Effektiviser synkroniseringen av Masterdata og ordredata i din supply chain med minimal innsats. Reduser behovet for dyre konsulenter og styrk nøyaktigheten og effektiviteten i virksomheten din.

Tormod Berger, Vince

Terminal 2

Automatisering av prosesser med EDI hos Wonderland.

Vi hører:

Hans Sætre, Wonderland

Roland Al-Harbi, Logiq.

 

Terminal 3

Strategies and Experiences on Global Roll-Outs

Henrik Lokander, Midport Scandinavia

Terminal 4

Infor AI – What is this for Infor and M3? The details.

Joakim Mattson, Infor Product Development 
Magnus Tallqvist, Infor Product Development

Terminal 5

12:30 - 13.30

Lunsj

13:30 - 14:15
13:30 - 14:15
13:30 - 14:15
13:30 - 14:15
13:30 - 14:15
13:30 - 14:15

Sømløs frakt med vår M3-app: Et MOWI og Elvenite-samarbeid

Applikasjonen, skreddersydd for M3 ERP-systemet, forenkler lastplanlegging gjennom effektiv simulering. Presentasjonen veileder ERP-brukere til å integrere verktøyet og effektivisere driften. En enkel vei til operasjonell effektivitet. Velkommen!

Maiken Harsvik, ERP & Systems project manager, MOWI
Stefan Eriksson, Senior Business Analyst, Elvenite

Terminal 1

Fiskå Mølle: Effektiv Datastrømming fra M3 Cloud.

Vi vil presentere en løsning med Deem Integrator, som effektivt overfører data fra M3 Cloud til en tilgjengelig database enten i skyen eller lokalt.Vi vil også gå igjennom de teknologiske valgene de har benyttet seg av, samt de fordeler og utfordringer de har møtt underveis i denne prosessen.

Tørres Nordbø, Fiskå Mølle og Kjetil Hjellegjerde, Deem

 

Terminal 2

Praktisk eksempel på hvordan AI, ML og M3 kan fungere sammen.

AI har vært et samtaleemne lenge, men det har vært få, gode eksempler på hvordan en helt vanlig produksjonsbedrift faktisk kan bruke AI. I tett samarbeid med en av våre kunder vil Nordlys.Studio demonstrere hvordan man kan bruke AI og ML som et kraftfullt effektiviseringsverktøy. Dette eksempelet tar for seg hvordan man kan automatisere en ekstremt kompleks manuell bestillingshåndtering med maskinlæring, hvilke effekter dette har på daglig drift og hvordan håndteringen i M3 har blitt effektivisert. Fra en ressurskrevende og manuell måte å håndtere innkommende ordre til en helautomatisert rutine, alt gjort som en sømløs integrasjon mot M3. Vi vil også fokusere på at det finnes en rekke ulike muligheter ved å koble AI verktøy inn mot M3 på en kostandseffektiv måte og at ingenting står i veien for å ta i bruk avanserte og moderne vertøy.

John-Birger Tronsaune – VP IT, Flokk
Paul White – CEO, Nordlys Studio

Terminal 3

Fra Teori til Praksis: Implementering av AI i Håndteringen av Leverandørfakturaer
Mowi og Medius presenterer hvordan AI støtter det daglige arbeidet for deg som jobber med økonomi, enten det er M3 eller LN.

Tone Andersen, Mowi og Maria Snertingdalen, Medius

Terminal 4

Erfaringer med M3 Portal, nyheter og oppdateringen, særlig i forhold til AI og RPA.

Egil Gussiås, Infor

Terminal 5

14:20 - 15:00

Infor OS overview, strategi og roadmap

Torbjörn Karlsson og Vignesh Suarimanian, Infor Product Development

Plenum/Multiarena

15.00

Takk for denne gangen.

Plenum/Multiarena

UTSTILLERE - EN PERFEKT MØTEPLASS

Velkommen som utstiller på ITD20224.

 

Som deltager kan du her følge med på hvem som er utstiller på årets konferanse. Bruk muligheten på ITD2024 til å møte og diskutere løsninger og behov med utstillere som er relevante for deg.

PÅMELDING, PRIS & PRAKTISK INFO

Påmelding til ITD2023 gjøres ved å bruke den rød påmeldingsknappen. Vi ber om at du er nøye når du oppgir fakturaadresse og firmanavn slik at vi sender fakturaen til riktig sted.

 

Vi gjør oppmerksom på at påmeldingen er bindende.

 

Avbestilling må gjøres senest den 14. april 2024. Men, vi endrer gjerne navn på deltagere hvis du finner noen som kan overta din plass.

KONFERENSEAVGIFT

Konferanseavgift for Infoteams medlemmer:

 

 • Early Bird  – meld deg på senest 31.01.23.
  Deltagelse på hele 2-dagerskonferansen, betal kun NOK 2.500,- pr. person.
 • Alternativ – meld deg på senest 05.04.24
  Deltagelse på hele 2-dagerskonferansen, betal NOK 3.700,- pr. person
 • Dagpakke den 23.04.24 inkl. middag: NOK 3450,-
 • Dagpakke pr dag: NOK 1.850,- 

 

Konferanseavgift hvis du ikke er medlem av Infoteam:

 

 • Deltagelse på hele 2-dagerskonferansen:

  Meld deg på senest 05.04.24 og betal 4.990,- pr. person
  Eller:
  Deltagelse u/overnatting, pr. dag: NOK 3.500,-
 • Deltagelse den 23. april  u/overnatting men inkl. middag: NOK 4.775 ,- 

 

Ta med dine kollegaer – meld på 4 deltagere og betal KUN konferanseavgift for 3.

OPPHOLD

Opphold, helpensjon, 22. – 24. april NOK 5.550,-

 

Opphold, helpensjon, 23 – 24. april NOK 4.350,-

 

Prisen inkluderer overnatting i enkeltrom med helpensjon. Dvs. alle måltider inkl. drikke til maten.

 

SISTE PÅMELDINGSFRIST: 5. april 2024

FOREDRAGSHOLDERNE

Vi oppdaterer siden fortløpende, etterhvert som foredrag og foredragsholdere er på plass.

BILDER FRA ITD2023