Nyheter

Same same but different

 ERP i skyen har vært tema i noen år, men nå er det knapt noen som ikke planlegger for å komme dit på et tidspunkt. Ole Rasmussen forteller at Infor fremdeles investerer i On Premise 13.4, men legger ikke skjul på at det er til skyen man må hvis man ønsker tilgang til fremtidig funksjonalitet. 

Jøtul og Norgesmøllene er blant M3-bedrifter i Norge som har løftet sin løsning til skyen. Kristoffer Nebb fra Jøtul og Rolf Palmesen fra Norgesmøllene har delt rikt i ulike sammenheng, av sine erfaringer etter selskapenes skyreiser. 

- De som arbeider med M3, skal ikke lenger bestille javakode eller skru på løsningen, det tilhører historien. Nå handler det om å finne ny funksjonalitet som vi kan nyttiggjøre oss, finne ut hvordan vi kan ta den i bruk på rett måte og hva det innebærer av integrasjoner. Ikke minst avklare hvordan vi best kan motivere medarbeiderne våre til å bruke ny funksjonalitet, sier Kristoffer. Rolf utgjør halvparten av IT-avdelingen hos Norgesmøllene, der han har vært med siden RPG-tiden. Nå er vi med i fremste rekke, og det er mye enklere enn før å engasjere brukerne i å ta i bruk nye funksjoner. Og så husker jeg ikke lenger når vi sist hadde nedetid, sa Noregesmøllenes erfarne IT-ressurs.

Les mer om Jøtul

Les mer om Norgesmøllene

Brunvoll mot Cloud Ready

Propeller og båtmotorer fra Brunvoll brukes av profesjonell skipsfart over hele verden, og når du lurer på hvordan et offshore forsyningsskip kan ligge på eksakt samme plass i meterhøye bølger, kan det gjerne skyldes en 4000 hestekrefters Brunvoll-propell som arbeider for fullt i 360 grader under skipet. I motsetning til mange andre produsenter, har Brunvoll hatt en klar filosofi om å opprettholde produksjonen sin i Norge. På ITD2022 fortalte Ragnar Olsvik Hovind om hvordan Brunvoll nå forbereder seg på det store løftet, uten propellbistand, opp i skyen.

- Vi vurderte det samme i 2016, men landet dengang på at det var for tidlig. Nå er det en annen modenhet både i teknologien og i vårt eget systemlandskap og organisasjon, i tillegg har Infor langt mer erfaring. Derfor arbeider vi nå med å bli Cloud Ready, sa Ragnar, som ikke la skjul på at prosjektet er omfattende. - Mye av arbeidet befinner seg utenfor M3 og Infor, ikke minst med mange integrasjoner som må skrives om. Det mangler en del funksjonalitet i M3 Cloud, så vi lurer jo litt på om Infor vil rette tilpasningene via Enhancement Requests eller om vi må dekke det selv. Uansett er prosjektet en god anledning til å reforhandle lisensavtalene, la han til.

Les mer om Brunvoll

Presentasjonen

Rett fra havet og opp i skylaget

Produktene befinner seg i havet, mens M3 er løftet opp i skyen. Slik er det hos Insula, etter at de på kun 15 uker, midt under pandemien, gjennomførte sin skyreise. Faktisk er Insula blant de 20 største sjømatprodusentene i verden, her i Norge med “Lofoten” som sitt mest kjente varemerke. Prosjektet ble gjennomført med Elvenite som partner, hvor prosjektleder Erik Karlström ikke la skjul på at han var imponert over hvilken struktur og orden det var i Insula. - Det er en bedrift med orden i systemene, noe som var helt avgjørende for å gjennomføre prosjektet på så kort tid, sa han under breakout-sesjonen Insula og Elvenite holdt i fellesskap.

Insulas skyreise ble gjennomført som et en-til-en-prosjekt, altså med tilsvarende funksjonalitet i M3 Cloud som de hadde i sin On Premise løsning.

- Et sterkt ønske om høyere sikkerhet var en av flere årsaker til at vi gjennomførte prosjektet, i tillegg til at vi hadde opplevd en del driftsproblemer tidligere. Erfaringen i ettertid er at vi skulle testet enda mer selv, fra ende til ende. Det kan selvsagt være fristende å ta med seg ny funksjonalitet i et slikt prosjekt, men vi var knallharde på at det skulle gjennomføres en-til-en. Fremover kan vi bruke ressursene på å hente gevinst ut av ny funksjonalitet og utvikle M3 i takt med behovene i selskapet, uttalte CIO Line Fjeldstad i Insula.

I fremste rekke med mobilbruk i Tyssedal

Titanslagg er hovedproduktet hos metallurgibedriften Tizir Titanium & Iron (TTI) i Tyssedal, og det brukes til langt mer enn å lage lettvekts metallprodukter.
Margunn Lindstrøm er systemansvarlig for M3 i bedriften, og  forteller at bruken av ProApps mobilapplikasjoner har ført til enklere registrering av feilmeldinger og utføring av vedlikehold. - Det var et klart ønske fra de yngre medarbeiderne å kunne bruke mobilen for å melde inn vedlikeholdsoppdrag, hente ut reservedeler, føre timelister og mye annet. Samarbeidet med Navcite har så langt gitt oss en rekke fordeler, blant annet sikret bedre vedlikehold og lagerhold. Akkurat nå er vi i gang med å ta i bruk ProApp Logistikk for mer effektive lagertellinger, fortalte Margunn i sin breakout-session på ITD2022, sammen med TTI-kollega Linn-Christin Jondahl og Jon-Martin Mikalsen fra Navcite.

De hadde forberedt seg godt med en praktisk visning av ProApp på mobiltelefon for et tenkt vedlikeholdsoppdrag. - Vi har fått veldig gode tilbakemeldinger fra brukerne på dette, og det er ingen tvil om at kvaliteten blir høyere og utførelsen av mange oppgaver blir enklere, fortalte Margunn og Linn-Christin.

Les mer om TTI
Les mer om Navcite
Presentasjonen fra ITD2022

 

Siste Nyheter

Linker

MAF

M3 användarförening i Sverige

M3UG Denmark

M3 Brugerforening i Danmark

GAM3

Global Association of M3 User Groups

Copyright © 2015-2020 Infoteam, M3 brukerforening i Norge - Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere javaskript for å kunne se den. - Telefon: +4795991002 - Besøksadresse: c/o Infor Norway AS, Lysaker Torg 35, 1325 Lysaker